FAIR HOUSE PROJECT

HET GOEDE DOEL VAN FAIR+FAIR
Alle winst van FAIR+FAIR gaat naar het goede doel: Het FAIR House Project. FAIR+FAIR wil voor jou een fair huis en voor de mensen aan de andere kant van de wereld. Daarom investeren we onze winst in huizen voor de makers van jouw producten. Een eigen huis geeft mensen een gevoel van geborgenheid, veiligheid en eigenwaarde. 

1 MILJARD MENSEN HEEFT GEEN HUIS
Meer dan een miljard (UN Habitat) mensen in de wereld woont onder erbarmelijke omstandigheden in een krot of onder een stuk zeil. Dat betekent dat zij geen stromend water, wc of electra hebben. Daarnaast lopen ze elke dag het risico dat de hut inclusief de schamele bezittingen wordt verwijderd door de overheid. Het gevolg is dat de basis voor een humaan leven ontbreekt. 

SOCIAAL BOUWEN
Vee mensen in ontwikkelingslanden kunnen bij de reguliere banken geen geld lenen. Daarom kunnen onze producenten bij het FAIR House Project geld lenen tegen een sociale rente. De lening wordt binnen redelijke termijnen terug betaald. Dat de mensen moeten betalen voor een lening is gezond. Daarmee creŽer je een situatie dat mensen beseffen wat een huis waard is en ontstaat eigenwaarde. 


Totaal gedoneerd €9.519,86