RESPONSIBILITY

RESPONSIBILITY

FAIR+FAIR heeft als doel producten die op basis van fair trade, re- en upcycling, ecologische, re-use en cradle to cradle principes zijn gemaakt te verkopen. Hiertoe hanteren we strenge criteria ten aanzien van onze leveranciers. Voor de producten die we rechtstreeks laten maken hanteren we ook strakke regels. Bij de selectie van de leveranciers hanteren we een Code of Conduct (CoC) waarin eisen staan op het gebied van: geen gedwongen arbeid, geen kinderarbeid, geen discriminatie van welke aard dan ook en een veilige en hygiŽnische werkplek.

De producent is of gecertificeerd of bezoeken we zelf om te checken hoe er wordt gewerkt of we laten de producent controleren door een audit-bureau. Op die manier probeert FAIR+FAIR fair te opereren aan de productiekant van de keten.Toch kan het voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Dat is niet uit te sluiten binnen deze productieprocessen. Wij doen ons uiterste best dat te voorkomen maar kunnen niet de verantwoordelijkheid nemen voor de gang van zaken bij andere bedrijven, vaak aan de andere kant van de wereld. Maar voor uw en voor onze gemoedsrust zitten we er met onze neus bovenop.

Aan de saleskant van de keten opereren we fair door de winst binnen FAIR+FAIR te investeren in het Fair House Fund. Daar hebben we wel alle invloed op. Onze cijfers worden op de site gepubliceerd zodra deze zijn opgemaakt door de accountant. Hiermee willen we transparantie naar jou toe creŽren en tevens etaleren dat het een serieuze zaak is voor ons.

FAIR+FAIR verkoopt niet alleen eerlijke en duurzame producten maar wil zelf ook zo eerlijk en duurzaam mogelijk opereren. Dat doen we ondermeer door te besparen op energie. In de store bijvoorbeeld lopen we met een dik vest aan in plaats van het opstoken van de kachel tot blousjesniveau (waardoor jij altijd loopt te puffen in je dikke jas met shawl). En we gebruiken materialen in de winkel die gerecycled zijn zoals de tasjes en de kassarollen. Om het milieu te sparen hergebruikt FAIR+FAIR verpakkingmateriaal waar mogelijk. Uw aankoop wordt hiermee goed en stevig verpakt zodat het u in goede staat bereikt. We gebruiken led-lampen in de zaak en printen op gebruikt papier. En Ö..we drinken natuurlijk fair trade koffie en thee, die ook altijd voor jou klaar staat.

FAIR+FAIR wil fair zijn binnen de hele keten. Als jij ideeŽn hebt vernemen we dat graag. Mail naar info@fairandfair.nl en we komen er bij je op terug.